Loo går på sporten…..fniss….(med tillägg)

nja, så illa är det väl inte……. men jag testar något som jag inte har tid med IRL, nåt som tidigare bara snobbar och penningstinna sysslade med (?….hårt draget)…eller folk med en massa tid över,,,ja, vill vi bli av med pappa så sätter mamma fram hans specialbag…och med ett lyckligt smile förvinner han garanterat i 4-5 timmar! Jag pratar om GOLF……denna handikappidrott eller moderatbandy som många kallar det. En sport med en krånglig terminologi, tycker jag…men man lär sig snabbt efter nån runda. En sport  med många år på nacken…. det sägs att de gamla romarna var allra först med att spela ett golfliknande spel. Sedan skapade holländarna under 1100-talet ett spel med boll och klubba som spelades på isar. De kallade detta ”coff” och det finns arkiv där spelet finns omnämnt i Holland från år 1360.Fotograf Leo Erdfelt Under 1500 – 1600-talet blev sporten mäkta populär för att sedan nästan dö ut.Rötterna till dagens golf går emellertid enligt historien tillbaka till de brittiska öarna och 1400-talets mitt. När fåraherdarna på Skottland fick tid över roade de sig med att slå till stenar med herdestavarna och sikta på olika mål. Snart omvandlades tidsfördrivet till en populär tävling på den skotska bygden om vem som kunde träffa kaninhål på långa avstånd. Skottarna kallade detta ”goff” och började snart importera läderbollar från Holland för att utöva sitt spel.GOLF-damer1890_3_screen

Den skotske kungen James II var mindre imponerad. Han beskrev i ett brev daterat år 1457 om problemen ”goff” gav då man försökte rekrytera folk till armén. Brevet är den första skriftliga dokumentationen över sporten. År 1471 förbjöd efterföljande James III helt sporten. Men det stoppade på intet sätt sportens framfart i Skottland.

På 1740-talet skapades det första golfsällskapet ”The Company of Gentlemen Golfers” och 1744 startade den allra första golfklubben ”The Honourable Company of Edinburgh Golfers”, en klubb som finns kvar än i dag. Golfen började bli en institution i Skottland.

Golfen kom till Sverige i början av 1900-talet. Den första klubben som bildades i Sverige var Göteborgs Golfklubb.

Nå…i SL finns det också golf…ett ställe jag har besökt är AERO Golf Club, finns här: http://maps.secondlife.com/secondlife/Lavender/128/86/28  GOLF-mera_001 En 18-hålsbanaGOLF_001 som ligger väldigt vackert och här kan du spela GRATIS! Du går bara in genom klubbhuset och sen till vänster och där ser du en golfbag….den ger dig en HUDGOLF_002 + klubba som gör att du—-under förutsättning att du går med i gruppen och har den aktiverad (gratis)—kan spela där under 6 timmar! Blir du sedan riktigt biten så kan du skaffa dig ett score-kort där för 250L som automatiskt antecknar dina resultat…du ser kortet och golfhudden här på bilden av min skärm.GOLF HUD_001 Sedan är det bara att gå ut på första tee och sätta igångGOLF_006…..enkelt, roligt och lätt att följa bollen!Golf-2_003 Men det kräver lite koncentrationgolf-koncentration och säkert en massa träning med! golf toalettOch  självklart gäller några få regler här också,GOLF Rules-of-Golf-007 som att släppa fram dom som spelar snabbare än du och hålla uppsikt så du inte skadar någon!golfhumor(4) Lycka till…..kanske du blir första svensk som gör Hole-in-one på banan?GOLF hole-in-one-club

TILLÄGG: När jag bloggar platser så brukar jag IM kreatören/landägaren om detta, så gjorde jag nyss med. Döm om min förvåning när jag strax efter fick ett klingande svenskt Hej…så kul!…tillbaka. Kvinnan bakom Golfklubben är ju KAJA! Vår Kaja….Kaja Lurra som numera heter Kaja Ashland! En av kvinnorna bakom Second Sweden bl.a och mycket mycket annat fint i SL…..ah, minns ni  Apmels Tango-lokal???….aaaaa….men så glatt återseendet blev! Man blir ju  både nostalgisk och lyrisk när man hör hennes namn! Ett 10-tal simmar till har Kaja i området….bla en båtklubb du ser precis vid golfbanan! Hon hälsar oss alla så hjärtligt välkomna att testa, upptäcka och hänga där!!

loo  zoom lens m ram + text

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser