LÄCKERGOM

Konstig rubrik tycker du? Men idag delar jag med mig en rätt som gör succé, en rätt för  just läckergommar. Testa den och gör den till ditt hemliga vapen att ta fram när omgivningen är som trevligast och mest sugen på nåt gott!! Den är som Mälaren….en blandning av sött och salt…. Den är frisk, den är nötig, den är sensuell, den är som en smekning för gommen! Den ser så avancerad ut så du får en massa +poäng bara du kommer med tallrikarna! Den kräver lite förberedelse…men dom är enkla. Här får du ett recept till 4 personer.panerad getost RÖDBETOR, 4 st av samma storlek, lägger du  i en kastrull, fyll upp med vatten så att det täcker och salta. Låt koka i ca 30 minuter eller tills de är klara (beror på storlek på betorna), skala och låt svalna innan du skär betorna i tunna skivor. Plasta in, ställ i kylen.~~~~~~ VALNÖTTER,  50 g, lägger du i saltat vatten i 5 minuter, sedan rostar du dem i en torr stekpanna tills dom är gyllenbruna, grovhacka dom efter det!~~~~~~ CITRONVINÄGRETT, Finhacka en liten rödlök och rejält med gräslök och blanda i en skål. Häll i 1 msk flytande honung, 1½ dl olivolja, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och det rivna citronskalet av en citron i lökhacket och rör om.Smaka dig till fin balans! Ställ i kylen! Hit kan du förbereda!

FRITERAD GETOST—tillbehör!  En rulle på 260 g getost, 1 dl vetemjöl, 2 dl ströbröd eller pancho, 2 ägg, 1 l frityrolja av neutral smak, ruccola eller annan god sallad som garnityr! ~~~~~~Dela upp vetemjöl, ströbröd och lättvispad ägg i varsin skål.~~~~~~ Dela upp getosten i fyra lika delar.~~~~~~  Medan du värmer upp oljan i en kastrull/fritös till 165 grader…(har du inte termometer så testa fritera en bit vitt bröd), panerar nu getosten, först i vetemjöl, sen i ägget och sist i ströbrödet, därefter tillbaka i ägget och sen igen i ströbrödet (väldigt viktigt att du täcker hela getosten noggrant annars går den sönder vid fritering). ~~~~~~När du panerat alla bitar läggs dem i oljan tills de fått en gyllenbrun färg (mindre än en minut).~~~~~~ Servera till rödbetorna och toppa med ruccola och vinägrett och strö över nöthacket! ~~~~~~Ställ gärna fram extraflytande honung. Servera omedelbart och mottag sedan folkets hyllning!

profil blogg-besk2 text20130313_001

Annonser