För tredje året i rad

så har jag gjort en äggjakt på Scandinavia för Loungen, Moster och Farbror. Två ägg har jag placerat ut, väl synligt. Emma i RL letar också 🙂 men hon tycker mest det är såååååå roligt att Låååååååååååååååångemannen—-som ser vrakdelar från luften på 3000 meters höjd—-inte har hittat äggen nåt år! Bara för att inte knäcka honom så lägger jag ut en bild på hur äggen ser utäggjakt_001 och även berättar att dom finns väl synliga och dessutom sådär en 10 meter (max) från varandra! Ägg, ja……vi går mot påsk och då äggas det ju lite äggstra :)! Varför inte bjuda er på några variationer? Som den här,ägg i  annorlunda form stekt i form som finns att köpa men du kan även använda pepparkaksformar och få kul *barnägg*! Och till dom vuxnare göra *one eyed monster* eller solskensägg som vi säger hemma, enkelt, man gör  bara ett hål i brödet med ett mindre  glas eller pepparkaksform–knäcker i ett ägg–och steker det  i lite smör i en panna…några varv med pepparkvarnen och lite kryddgröntägg-enögt monster………eller stek ett ägg i en paprikaring—gott och snyggt det med 🙂 Vi har ofta omelettmuffins till brunch eller storhelgeräggmuffins….kan låta konstigt men är så jättegott och går fint att frysa med!    Recept:Omelett muffins – 12st

10 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven ost
2 pkt bacon
peppar

Blanda ägg, grädde och ost. Klipp baconet i små bitar och stek.

Blanda baconen med äggröran, peppra.
Häll sedan smeten i muffinsformar
In i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter.
Sista minuterna satte jag på grillen och höjde till 200 grader för att få färg på dem.
Gott att värma i micron eller äta kalla.. Mums!

I år har vi en ny äggrätt på bordet,bacon and egg toast cup ägg och bacon bakade i ugnen i  portionsformar…man smörar helt enkelt lätt små suffleformar eller muffinsformar i botten, stansar ut en brödskiva och lägger i botten, mjuksteker baconskivor  som får rinna av och sedan låter man 2 baconskivor klä formväggen, strör rikligt god riven ost över brödbotten och sedan knäcker man försiktigt ett ägg över osten—in i ugnen på mittfalsen och 200 grader i ca 8 minuter beroende på hur du vill ha ditt ägg. Dra några varv med pepparkvarnen över och servera varma! Ägg-Godis då? Självklart! Kanske den här? EFTERRÄTTSÄGG!äggdessert Recept:För att göra ett sådant ägg behöver du:
4 Kinderägg
Vit chokladmousse
1 burk Semper mangopure

Vit chokladmousse (4 port)
150 gram vit choklad
1 äggula
2 dl grädde

Gör så här:
Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad.
Vispa under tiden upp äggulan.
Låt den smälta chokladen svalna något, tillsätt den sedan i den uppvispade äggulan, lite åt gången. Rör till en jämn och glansig smet.
Vispa grädden hårt och vänd i chokladsmeten.

Ta en kniv och skär upp ägget och ta bort leksaken som finns i Kinderägget. Lägg i vit chokladmousse ända upp till toppen. Ställ äggen i en äggkartong och in i kylen tills moussen har stelnat (ca 1 tim). Ta en liten sked och gröp ut innehållet mitt i ägget och häll i en sked mangopuré.

Och sen…fram på småtimmarna….när godissuget återkommer då åker Emma’s fina kycklingar fram!ägg-små kycklingbollar Så enkla att göra, så försvinnande goda och sån mysig tillverkningsprocess med dom mindre i familjen! Recept:

Rör ihop:
50 g rumsvarmt smör
4 dl havregryn
1 dl lemon curd
Lite gul hushållsfärg – och någon droppe röd färg också.
Gör små kulor, rulla i kokosflingor.
Sätt in en snygg mandel till näbb och kanske silverkulor som ögon?

Trevlig påskvecka på dig önskar

profil blogg-besk2 text20130313_001

Annonser

2 responses

Kommentarer inaktiverade.