Nu så….

…nu är jag  fullärd! Jag kan allt om segling, och snabbkursen går enklast genom kläderna! Bara att hämta här som Vanadis så påpassligt antydde i en kommentar. När du ändå är där…titta ut till vänster (hm babords till asså)…där vi den gul vimpel….ta dig dit, klicka, JAAAAA…… det är bara trams att du ingen behöver. Dessutom GRATIS så då finns det ingen ursäkt  till att inte bära den. Därefter så tar du dig till första och bästa hamn.—letar ut en snygg båt och sätter dig i den och spanar!!! Ser så där lagom blasé ut, inga lyfta ögonbryn när storseglarna kommer, nej, cooool baby. Snart så kommer du att se att det finns kategorier i båtvärlden.  Och var bara inte så nybörjardum att du klassar folk efter kläderna helt och hållet, det kan vara en maskering. Som igår….med Em….hon rezzade den nya båten och bjöd in till tur, mig och Loungen…..vi….prydligt seglarklädda! 😉 . Snabbt såg jag hennes högklackade skor, ja, hon kan knappt gå i dom….men segla skulle hon. Jag tänkte,….vi går på grund innan hon sagt *raise*….men tji vad jag missbedömde och OMG så hon imponerade! Vi seglade runt i Norge och ute vid   Snug Habor och runt i Black sea i flera timmar. Loungen lotsade och gav lite kommandon, lugnt och pedagogiskt och Em, lugn som en filbunke följde upp vindarna, undvek skären och jävlades lite med parkerade båtar på redden….ja, som låg på svaj för natten, då! Visserligen får hon lackera om durken nu, men segla kunde hon! Så nu ska du leta efter en bra båt men undvik dessa platser…..sen är det bara att vänta in dom. Och sedan ifall du följer med ut…..kom ihåg då att fjärden ska vara blank som ett nybonat golv, då undviker man det där med var man spyr…om det är i lä eller lovart, sen ska det vara gott och varmt och kolla om champagnekylen har is och flaska och för stilens skull….inga plastglas…..då kan det kvitta. Målsättningen ska ju vara att man hamnar lite som här till frukost. Sen *angör man inte en brygga*……. nej, det kan man göra  på film ….menvi accepterar angöringsplats som benämning på en plats där ett fartyg ”angör” i denna mening, men rekommenderar att man i stället använder termen förtöjningsplats. Mer behöver du inte kunna…..jo, kolla lite snyggt vem som äger båten……killen eller banken? SKEPP  O’HOJ  !!

Annonser

3 responses

  1. -Snyggt jobbat!
    -Ett litet tips som kan hjälpa emot looping och rollar, som egentligen hör flygplan till, är att förenkla sin avatar. Göra en seglingsversion av sig med så få script som möjligt,
    Jag har en med bara våtdräkt och ett killhår. Ingen walk, ingen radar, inget hår som fladdrar o.s.v. Speciellt viktigt om det är många båtar på ett ställe.

  2. Takk for seglturen, Loo og Lången! Og det var min første tur i ny båt, så takk Lången, for lun og tålmodig instruksjon og for forslag til kurs og losing i ukjente farvann!

    Vanadis, rådene dine kommer også godt med, så til helgen skal jeg ta meg en ny tur bedre forberedt. 😀

Kommentarer inaktiverade.