TOWA?…känner du henne?

Inte? Nå, nej….hon var en ny bekantskap för mig med tills hon pratades om och presenterades, i helgen. Jag vet egentligen inte vad jag ska tycka om henne…men det är väl skit samma om då andra gillar henne? Den som inte föll för henne var då Pytte Barolin…..och Towa var mest tänkt för hans räkning…..vi hade hoppats tycke skulle uppstå. Min svåger hoppades på att dom skulle “dela stjärtrum”! Skrattar“Fy, så äckligt” sa syrran……men usch… “inte tänker jag uppmuntra till sånt…..det får du ta hand om” sa hon snabbt efter presentationen. TOWA är nämligen en svensk uppfinning som utvecklats från en blå IKEA-potta till en al-grön vattenkanna med ett rosa-färgat hjärtformat lock!towa1 Och tanken är att man ska lyfta på det hjärtformade locket……kissa i Towa….sen späda med vatten och vattna Loans älskade gräslök med den *läckra blandningen*…….eller annat! På eller i—-TOWA får du INTE lägga nummer 2!!!! Neee….då måste rörmokaren fram….bara nummer 1! Int va det nåt för Pytte….jo, han släpade fram den över gräsmattan, tog på och av locket, klämde fingrarna….men sen var den undersökt och det fanns mer spännande saker att undersöka. Pytte har nämligen en egenhet….nå….flera då…men han avskyr blöjor! Så fort han kan så befriar han sin sammetslena stjärt från dom och njuter av att lufta rumpa och prinskorv! Sött?? Jadå…..ifall han nu inte gjorde allt det en Pytte behöver precis där han står och går eller uppskattande leker med korvsnutten tills den blir pinnstel? Jodå….det kan vara sött och mänskligt………första och andra gången….sen blir han tjatig på killars vis Skrattar…….så nu, nu är det dags för potträning….och denna utomhuspotta kom stolt fader hem med i en fin fin kartong med löjtnantshjärtan på! En IKEA-potta kostar 19:- å då har den antihalkmaterial på undersidan och finns i 6 olika färgerlattsam-potta-rod__80883_PE205397_S4….Towa, hon finns bara i grönt med rött lock och kostar 595:-….fast då har den både snopp och bärvänligt handtag! Båda kan spädas med vatten. Ur sittvänligt perspektiv så tycker vi att IKEA-varianten är bäst….men helt klart så tillför TOWA en ny siluett i trädgården och intressanta tester och samtal!

GÖDNING MED URINLer

Håkan Jönsson, professor i kretsloppsteknik på SLU, Statens Lantbruksuniversitet i Uppsala, arbetar och forskar kring urin som växtnäring, som använts av människan sedan urminnes tider.

”Gödning med urin har förekommit i alla tider över hela världen och kan ge sju gånger större skördar jämfört med ogödslat.”

”Urin har ungefär samma sammansättning av näringsämnen som flytande gödsel för krukväxter, alltså rikt på kväve. Urin är den kemiska förebilden!”

”Kompost ska ses som jordförbättringsmedel och urin som gödning. Kompost – för ett mer långsamt verkande näringsförråd och urin – för snabbverkande näring – kompletterar varandra på ett utmärkt sätt.”

sign Loan

Annonser