Jag fick ett underligt sms….

….snart får du tele…jag säger ja tack…..avsänt från min systers nummer. Och mycket riktigt…nästan omgående så fanns där en liten röst, …. ”snälla…jag vill flytta till dig…jag har packat kudde och Gucka Molle ( enögd nalle)..orkar din rygg hämta mig?” Min rygg orkar det, Emma, kommer direkt!” (Min rygg=ryggskott)Emma var trött på mamma, Oskar, Pytte Barolin och pappan som är borta :-(…på solkurs!Och orsaken var oerhört STOR….5 cm kokt morot i skivor som mamman krävde skulle ätas upp!! ”Tar man för sig, så äter man upp” var mammans budskap. Ja, man kan rymma för mindre…..eller hur? Hon fanns vid garageuppfarten, svullen runt ögonen och *grinsnorig*…hoppade in i bilen utan att slänga ett öga på mamman som tittade på via köksfönstret……väl medveten om att hon fanns där säger hon….”nu kan hon ha det så gott” och hulkar till av gråt.
……..”Nu måste vi ha nåt riktigt gott Loo”…kom det snabbt i bilen…..oj oj oj….5 år och ska trösta sig med mat!! Jag sa skrattande… jaaa du….det får bli vad jag har hemma…köttfärsfylld paprika och kanske lite glass senare….duger det??!” Det dög.I snart ett års tid har Emma tjatat om att jag ska bygga upp en ny sagovärld i SL…så jag föreslog att vi skulle hjälpas åt…..lite hade jag redan påbörjat….men Emma skulle få lägga ut DJUREN…dom som det ska berättas sagor om! Vi höll på hela eftermiddagen, varvade bara med lite mat och till slut fick vi till det ganska så skapligt. Behövs bara lite justeringar av Långeman med ljuset. Så nu ska det snart berättas sagor om…..Björnen som fiskade i lortigt vatten och fick diarre!!!!!!!! (OOppps!? ) Fisken som snopet blev uppäten. Ekorrarna som letar efter bautanöten. Nallen som tröståt sig tjock om magen på blåbär. Grodan som är en pussgroda och heter Långeman……och mycket mycket mera!Men först nu tandborstning och sen godnattsaga för en trött Gucka Molle och en Emma som efter kvällsmaten smälde i sig 2 morötter i rask följd….dock inte kokta!! Ska ringa syrran sen och påminna henne om vad VI tyckte om kokta morötter när vi var små….så det så!

Annonser

5 responses

  1. Frostland……Ock ock ock…sikken miss….med den köttbullstallriken flyttar ju jag med hemifrån!! Behöver du en ärlig arbetsam mjölnerska i kvarnen?

  2. Nej, fyyyy, kokta morötter, rosa gröt(rotmos)samt sill var nog det enda jag hade en genuin motvilja för som barn. Och sen blev Lången större o äldre … och se, det där löste sig ju av sig själv!nepp, jag säger nog *Heja Emma!* (om 15-20 år kokar du säkert morötter själv men det spelar ingen roll nu)

Kommentarer inaktiverade.