Så klickar vi ju för bättre bilder 😀

Tidigt i morse sågs Sword, en av ägarna till Bella’s Bistro, plocka ut dom finaste skaldjuren vid fiskeauktionen i Norge. Han gick länge omkring…som om han sökte nån viss leverans…..och se då kom den tuffandes in….från Svitjod!! Feta, färska, fullmatade och så sprellandes nyfiskade som man kan få dom. Samtidigt sågs hans hustru Lucyangel gå runt i gamla klosterträdgården ,den bakom Stavkirken, och fylla sin korg med sommarens alla primörer. Dill, persilja, fänkål, sparris, kronärtskockor, ja…det kunde jag se på håll. Idogt arbetar dom, men så finns dom med i boken också! Fast utan dom löjliga korslagda två gräslöksstråna…nej du…..här är det rejält folk, här snålas inte, här dukas upp det bästa och finns det närproducerat så är det självklart. Allt detta för att förbereda för din och min ankomst senare ikväll. Skaldjursfrossa ska nog jag välja, hemkärnat smör från kossorna i Skandinavia, det som sältas med grovt havssalt och lantbrödet som Lucy bakar i korgar i den gamla stenugnen och av mjöl malt i Njorl*s kvarn. Ett gott vin, vitt, naturligtvis….kanske det nya som släpptes i Sverige igår har hunnit fram? Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett 2007. Ljust gyllengul med små små bubblor i glaset.
Blommig fruktig doft..förgätmigej, linblommor, nattviol men också jord.
Lätt,mycket frisk, halvtorr smak med inslag av citrus, honung, mineral och petroleum. Välbalanserad och läcker eftersmak. Ja, det förberedes för att du och jag ska få en fin kväll! Hoppas vi ses i sommarnatten!!
Annonser

2 responses

  1. …visst var det gott, visst var det kul, visst vart det en underbar kväll!! Nu spänner vi bågen ytterligare…för Stavkirkens konsert blir nog nåt så underbart ljuvligt och annorlunda!

Kommentarer inaktiverade.