Lilla pippin i boet





har många frågat om…The bird in the nest , egg in frame…tydligen vad det nytt för många? Så jag tar det stegvis då så du kan testa…och tillbehören dom kan du ju variera efter egen smak…vi gillar bacon och ost i kombination… men min mamma äter det ofta med kaviar, eller en mosad sardell och gräslök över.
  1. Vi börjar med att knapersteka baconet, lägger upp det på hushållspapper för att få rinna av.
  2. Ta ditt favoritmackebröd och ta ut ett hjärta, rundel eller fyrkant med glas, pepparkaksform eller med kroppen.
  3. Smöra brödet på ena sidan, utnyttja baconfettet till andra.
  4. Lägg brödet med den osmorda sidan ner i en skapligt varm stekpanna.
  5. Fyll hålet med ett ägg…gärna värp av hönan Klas , med en hostning!
  6. Stek tills du ser det koagulerar i botten, vänd och stek *uppesidan*. Nu gäller det att ha is i magen….stek hastigt för rinnande gula…mmm….du får testa lite fram.
  7. Lägg upp på tallrik, toppa med en skiva god ost, bacon och gärna nåt kryddgrönt..eller nåt annat du är sugen på!!
  8. För lyxvariant….ha kvar stekpannan, höj värmen, tillsätt lite smör om det behövs, häll i en förpackning körsbärstomater och rista pannan tills dessa börjar spricka! Servera på tallrikarna! strö över flingsalt och nymald svartpeppar! Worcestersås och Tabascosås är gott till.
Annonser

2 responses

Kommentarer inaktiverade.