HUNT, jakt…Moster!!!

”Det måste väl varje Sim med självaktning ha?” sa Farbror till Moster…. ”var fasen har grabben placerat den??” Moster tittade sig runt med kameran…….. ”kanske i Loovika, älskling?” …kuttrade hon, vårkär som hon är…. ”föresten, jakt sa du….jag ska nog ta och jaga påskalammet jag, så vi har nåt gott att kalasa på!” ….Moster tog fram bössan,….sköt ett varningsskott, snäll som hon är. Farbror satte sig i säkerhet.

”En HUNT” tänkte han… ” det är bara ett måste!!” ….sen suckade han högt och ropade till Moster… ”Du…..jag gömmer ett ägg åt dom, ett får väl räcka??” Moster smälde av ett skott i luften igen, vände sig om och sa…. ”Du är bara för snäll du älskling, du skämmer bort dom!! Gör det nu bara inte för lätt, låt dom få svettas lite. Loo är duktig på att hitta men Loungen, han ser inte ett dugg han….låt honom kämpa!!!” Moster siktade mot Fårön…la av och sköt som bara Moster kan göra, (en björk och en Lunnefågel) …tog sen fram kniven hon alltid bär i handväskan… SKREK ”du är död” …körde osentimentalt kniven i lilla bä och hade räddat helgmaten!
Farbror la pannan i sina charmiga vecka, kisade lite närsynt…bet till om pipskaftet och började jobba. Ett hårt jobb för en pensionär, klurigt att gömma bra…. ”kanske det blir för svårt ändå för Loungen?” tänkte han…….. ”men vad då, han har ju hela helgen på sig att leta…och är han riktigt go mot Looan så kanske hon hjälper honom??”

”Färdig, Gumman” …ropade han över viken….. ” det här är nog det bästa jag gjort….svårt, svårt, men jag är nöjd!!! Nu kan hela Second Norge med få komma och leta också!!” …sen skrattade han till, tog ett sug på pipan, sneglade mot Moster som nu för fullt späckade lammet med vitlök…såg gäddhänget darra , såg kinderna skvalpa av överskottshud, ….tänkte….(dock inte högt, som han brukar)…. ”Herregud så gott det ska bli med lite lammkött!”

Annonser