Städhjälp

…….06.40 i fredags morse så ringde det……..”Hej, vill du ha städhjälp idag?” Jag låtsades inte förstå vem det var så jag frågade…: ”har du F-skattsedel?” Man måste ju vara försiktig dessa dagar. Kort tankeavbrott i den andra luren, det teaterviskades i bakgrunden, nån sa….: ” men hjärtat då, du kan inte störa Loo nu, hon ska ju snart till jobbet!” Städerskan, som är välinformerad, viskade tillbaka….: ”inte idag hon ska på möte kl 10 och sen skulle hon jobba hemma…..men mamma vad är det hon frågade om…kattsedeln?” Jag väntade ivrigt på besked…sen frågade jag…: ”vad kan du då?” ”Allt” …svarade den självsäkra städhjälpen. ”Hm….kan du hänga tvätt, plocka in i överskåpen, byta glödlampor i taket i hallen, tvätta fönster och hänga upp rena gardiner?” …: ”om jag får låna stegen så kan jag och jag kan komma nu och vara ensam tills du kommer hem.” Detta säger lilla mörkrädda älsklingen som inte vill vara ensam hemma när mamman går dom 7 stegen ut med soporna!!! Jag blundar för att fundera…ser framför mig en Emma med spaghettiben överst på stegen byta glödlampa som det blixtrar om, ser henne hänga ut genom fönstret med fönsterskrapan och fönsterkarmen ger vika, ser henne darrig och livrädd när hon passerar mina garderober där hon säger att det bor nån……ensam hemma….NEJ. Så jag frågar…. ”Hur tar du dig till jobbet och vad tar du i timman?” Timlön var enkelt att besvara….en stor silverpeng!!! Transporten blir svårare….så jag lovar fundera och återkomma till henne…..avslutar med att säga…. ”städhjälp är bra att få….så lova inte bort dig nu, jag ska kolla dina referenser och hör snart av mig!”

Emmas mamma hör snabbt av sig och berättar att Emma vill försöka ta bussen till stan bara Moster Loo står på ett ställe som Emma bestämmer….det är första gången hon försöker själv, busshållplatsen är vid tomtgränsen och Emmas mamma ska informera de medresande och chauffören…och jag ska stå på ett ställe som hon lätt känner igen och med bra sikt så hon hinner


att PLINGA i tid…..(det viktigaste på hela resan ju!!!!). Jag funderade lite på vem som var nervösast….Emma, mamman eller Loo….i god tid fanns jag på hållplatsen spanande efter buss 28….jag ser den på långt håll, den passerar det för Emma så välbekanta biblioteket—-där PLINGAR hon…och strax hoppar hon in i min famn…röd i ansiktet, varm och den lilla hand som sen tar min är blöt av handsvett!! Så duktig hon var!! Trots att det egentligen är lunchtid så bestämmer vi oss föra att fira på kondis! Bakelser!! Sprite!! Kaffe!! Och sen hem….hem till Emmas städning som fick bli att rengöra kökslådorna. In med alla bestickfack i diskmaskinen, putsa lite silver, tvätta lådorna ordentligt och sen till slut lägga allt prydligt på plats…..efter handdukstorkning! Sen lunch på medhavda pannkakor med köttfärsfyllning och därefter….. betalning….4 stora silverpengar…. ”neeeej, försök inte Loo, du ska inte luras!!” …sa hon när jag försökte ge henne 2 små guldpengar…..neeeeej….luras vill inte Loo….pengar är viktigt!! Jaaa….och sen gav vi oss in på sl på jakt efter 3 måsar som flyger i grupp….oj…så vi letat och letar ännu!!

Annonser

3 responses

Kommentarer inaktiverade.