Könskonträr,grindstad, prokotta,

slidkrans, sprita, chefsnappning, fiskpedikyr är bara några av de 30 nya orden som finns med i språkrådets nyordslista…..tänk, fuldelning finns med…jag skrattade till och tänkte omgående på lilla Emma‘s *fulsnö*!! Undrar vilka av orden som kommer att falla oss på läppen???
Igår tog jag en snabbis till Kina…tänkte leta upp ett *flickparkeringsgarage*…men inte fann jag nåt? Här körde man fortfarande med kärra.Hamnade först på Kinesiska muren…. http://slurl.com/secondlife/Mao/131/15/24….som även det i SL är ett storbygge…välbyggt men fult och tråkigt och så fel, fel, fel….med perfekta murar, inte en endaste stenlossning….nästan som den i RL fulfelta ( nytt ord) restaurerade turistbiten i närheten av Peking, Badaling, men utan den bitens souvernirjippon…..men ok….ändå värt ett besök tycker jag…ganska snabbt så for jag vidare till en mindre kinesisk by http://slurl.com/secondlife/Japan%20Chubu/128/128/2 ….tom på kineser och tom på turister och svindyr…skrämmande dyrt….lite ved kostar 500 L och kläderna…..jaaaa….vackra i sig…men uff vilka priser…låg mellan 1500 – 1800….tack och lov hittade jag kläder för vanligt folk för 10L….så nu får vi snart ha ett kinatema!! Livlöst sa jag, ja…djurlöst…bortsett från hängande Pekingankor och hängande tvätt och upprepande med bara få inslag av liv…..men …..underbart vackra blommor, även dom dyra för min *efterjulskrala plånbok*.

Annonser

4 responses

  1. Anna i cafeét..jag vet….jo…en lyx alla skulle behöva….jag mötte min i begynnelsen och han är min bäste vän och lärare fortfarande…så glad i han och hans kvinna!Gott Nytt på på dig Annabella!

Kommentarer inaktiverade.