redan dan före dan före

dopparedan imorgon! Fjärde advent redan passerad! Jag packar mina varmaste kläder idag och ansluter ute på landet där familjen nu samlas. Och i kylan berättas det om barnen som riktigt frossar i snön! Det är vykortslikt i mina trakter och riktigt julfint.
Inne i sl så börjar folk allt mer önska varandra en God Jul, julkort och presenter anländer och för dessa tackar jag så hjärtligt. Det börjar att bli svårt att samla folk till *uppdrag*, skolor slutar, folk tar julledigt och sl lockar allt mindre. Vettigt, verkligen! Vi fick i allafall ihop ett luciatåg som for till Munich, med viss möda…men kvarvarande eller icke akut julstökande goa vänner i grupperna *Boliglaget* och *Julehemmelighet* ställde upp och gjorde det möjligt, tack igen! Denna gången hade vi även Usumi med som hjälpte oss att fotografera!
Lucia samlade de sina i en trång portgång i Munich, alla hade rezzproblem och många av oss hade ingen musik. Väl vetandes om att julevangeliumet lästes bara ett kvarter bort så hörde jag enbart en julklocksringande, ho-ho-ande tysk komikertomte…och gåsignalen som utgjordes av Luciasångens intonande missade jag helt, lite efter som vanligt kom Loo, precis som Arbogaölet...
Ett virrigt tåg försökte dock samla ihop sig och…IM-lådan tickade på om frågor…kommandon och annat…ja, till och med vanlig IM-chat kom in under pågående procession...så förvånad man blir? Sen hände ju det som zaphod inte ville skulle hända….Luciasången hakade upp sig….men en van Lucia samlade de sina och vi fortsatte med vårt uttåg. Nå, visst behöver vi träna till nästa gång…men uppskattat blev det och vi gör bättre från oss sen i USA!
Julmarknaden börjar närma sig sitt slut, julafton är sista dagen….så du som handlar i sista minuten är välkommen….troligen låter vi det stå i mellandagarna för att sen städa marknadsplatsen. Detta initiativ av *Boliggruppen* har varit lyckat och roligt, och vad *Boliggruppen* står för….ja det kan du läsa om du kollar via search.…men kort sagt…gruppens syfte är att tillsammans med…i första hand, medlemmarna i *Second Norway*, skapa trivsel lokalt. Högre ambitioner har vi inte, sen är det alltid roligt att även andra besöker våra tillställningar…..så tack alla utsocknes för att ni kom….men framför allt tack Norge för att ni finns!
Vi avslutade kvällen med att slå oss loss med vänner som bjudit in på bal…..snorig, hostig och med feber så svängde vi om i en vals eller två…för att sen ta godnatt….oj…..då såg jag en strumpa till??? Jaaaa...ska klämma på den bara Loungen loggar ut!!
Annonser

2 responses

Kommentarer inaktiverade.