Isdans med överraskning

skulle man kunna sätta som rubrik?? För det stämmer ju… en DJ som helt sonika uteblir och inte ens på 4 timmar ger sig tillkänna, det kan upplevas stressande…man snyter dom ju inte precis ur näsan bara…speciellt inte när uppdraget innehöll avbrott för prisudelning och information inför en överraskning med tillhörande musik. Nej, allt kan ju inte gå på räls…inte ens ett luciatåg. Räddningen fanns på hemmaplan…en riktig räv på musik, Slayer, (jo..det är Slayer) som omgående ställde upp…alt for Norge! Och snart var simmen full och den hemliga gruppen ” Julehemmeligheten” fick tänka om, lägga ny räls och improvisera alternativa banor för att alla inte skulle gå igenom isen, eller ännu värre…bara försvinna! Ingen svårighet det då…ett tufft gäng! Sen var det prisutdelning….mmm TinyMe och Trojanvirusgrattis….och så….så blev det tyst. Skrämmande tyst…sen hör vi långt långt bort i fjärran tonerna av Luciasången….och den växer sig starkare….och jag viskar….NEJ…skriker ”NU” till Lucian…och med stadig blick och gång rör hon sig ut ur Julehuset ut till älven och ner mot Scandinavia…och vi andra följer snällt efter. Pedagogiskt stannar hon till…kollar in sitt följe…att alla är med…räknar in tärnorna, stjärngossarna, den lilla pepperkakan och farbror Tomten….. och med en värdighet man sällan sett tidigare i sl… så vandrar hon vidare, fram mot isen, ställer upp sig och vi andra fördelar oss som ett skydd, vid hennes sidor. Vi lyssnar in Slayer’s musik och reaktionen hos publiken och vi ler gott inombords, vi är stolta över Norges första luciatåg, vi pustar ut och vi mottar folkets hyllning! Vi… fixade överraskningen jippi!! vi klarade det…med Slayers hjälp!
Annonser

5 responses

  1. Don…tack för att du kom!! Och visst är hon vacker, Norges första Lucia i sl! Kram!loungelion…jag sa det i morse redan…0 glögg till Farbror, det blir så mycket tvätt för Moster!

  2. Grattis till ert fina – som jag ser det på bilderna – Luciatåg – det första – och säkert i en lång rad av tåg!*Hoppas*Och det är med glädje jag ser att Luciakronan (även kläderna?) – skapad av CurWay (http://slurl.com/secondlife/Bellatrix/129/65/28)- används den han donerade redan förra året till ”Swedish People in SL” används även i vårt grannland Norge – JIPPIEEE. Jag blir så stolt!Det är så vackert! *var är kleneexen?*Lucia är bäst! – mer om Lucia i Sverige hittar ni i en samlingsblogg om olika Svenska Luciainlägg – på min blogg:http://tinasuniversum.blogspot.com/Kramix /Tina

  3. Tina….tack för kommentaren, du nestor av Luciatåg…klart vi skulle ha Lucia i Norge och det med hjälp av det bästa i Sverige och i Danmark…jag tackar alla för fina luciatillbehör….och det blev den överraskningen vi hoppats på och förhoppningsvis en tradition! Men ni är ju bäst…var på sista föreställningen och lyckades se rätt bra…men fotografera…se det vågade jag inte!Grattis Sverige genom dig till ert fina firande…bra importer tar vi gärna över kölen!*kram!

Kommentarer inaktiverade.