Tvära kast ska det nu bli….

för nu kommer en MATBLOGG!

Ibland får jag sån LUST på vissa maträtter….idag på stekt makrill!! Ni hörde rätt!! Nu är det ju så att makrill bör ätas sprellandes färsk och helst vid kusten…men jag vill nog påstå att den djupfrysta är så mycket bättre än sitt rykte och så pinnfärsk som den bara kan bli!! Dessutom så är fryst fisk bakteriefri, det ni!! Det är sant!! Så jag fiskade min makrill vid snabbköpet, ett säkert fiskeställe…och sen hem med snålvattnet hängande i mungiporna.


Och den blev helt ljuvlig med sitt knaprigt skinn….aaaaah!!..bara vänd i kikärtsmjöl som blandats med salt och peppar….mycket salt..för fisk drar salt! Sen stekas i en blandning av riktigt smör och rapsolja på medelstark värme i så där 3 -4 minuter på varje sida. Och kikärtmjölet… (som du kan hitta i asiatiska butiker som ”besan kari” eller ”gram flour” ifall inte din butik har det).. ger en nötaktig knaprigt god yta…jaaa….så gott!! Till det åt jag nåt jag tycker ni ska testa…en potatis-bönsallad i en falsk hovmästarsås….så god till stekt fisk eller rökt fisk…ja…super till lax!

Enkel att göra och går rasande snabbt!

Potatissallad med hovmästardressig 4 port

800g kokt potatis i skivor,

2 burkar Kidneybönor,

1 stor strimlad rödlök,

3 msk söt senap—gärna ½ var av Västervik och Graveleij ,

2 msk hela bruna senapskorn som får rosta i en stekpanna tills dom börjar *poppa*,

1 msk rödvinsvinäger,

1 pkt fryst hackad dill eller motsvarande färsk ,

3 msk rapsolja,

3 msk vatten ,

salt och nymalen vitpeppar .

Lägg bönor, lök och potatis i en serveringsskål ,

blanda det övriga -utom salt och peppar- ,

rör ner blandningen försiktigt över potatisskålen….salta och peppra!

Annonser

2 responses

  1. "Sen stekas i en blandning av riktigt smör och rapolja"Kära kommunkollega vad i all världen är RAPOLJA? Låter något som min tonårigabrorson skulle tycka vara lattjolajban. Kan man handla det med i asiatbutik. Vore en bra julgåva till finnig, humanljudsintresserad brorson!!!!Annars trevlig läsning som alltid!!!

  2. hahahahahaha Tour…hade inte stavningslinserna på…(går genast och ändrar)…medge att det ÄR gott med hemlagad fisk…dessutom så blir man ju så smart av det….sägs det…vet du när det kommer? *kram* på dig 😀

Kommentarer inaktiverade.