En kompott av örongodis, örngott, nallesylt, osthål och ont i tänket…

(förstora bilderna med ett klick…ja, jag vet jag tjatar)

…blir det idag…denna grå dag, dagen efter dagen för slaget vid Lützen…där förresten forskarna säger att det var Gustav II Adolfs närsynthet och inte dimman som förorsakade hans död….hur skulle livet sett ut idag om han hade haft linser och GPS??
Örongodis!!! Det bjöds det på i Roslagen!!!!—–tack värdparet för en strålande konsert, inte minst den sista halvan av den….då byttes den ljumma goa skärgårdsluften ut till en hetta av skönsång och musik som gav den underbara upplevelsen av rysningar, kalla kårar, sensuella ilningar och ståpäls—-allt på samma gång!! Vilket artisteri!!!! Tack!! Tack!! Tack!!!
Örngott då….jo, Emma och Oskar….ja… Pytte Barolin med för den delen…ska kanske få katt…..joo….för att avleda lite från Pytte….få nåt att ha egen omsorg om. Men först så skulle dom träffa på kattfamiljen och där skulle deras örngott kontamineras med katthår…en liten test på eventuell allerig. En ragdoll är aktuell…eller ”raggsockekatt” som Emma säger.. ”en som är lealös” enligt Oskar…. ”en som följer oss som en hund men kan kissa själv” …la Emma till…och nu är förväntningarna stora. Så….innan den stora kontaminationen i går kväll så ville Emma luncha hos mig….. ”bara vi två, Loo, bara en tjejlunch!” Och här kommer nallesylt in….jag skulle, fast det var fredag, äta ärtsoppa till lunch, nåt Emma avskyr så hon sa snabbt.. ”har du snoppen- i -koppen-påse hemma, så kan jag ta det eller har du nudlar….så kan jag få göra plättar sen??” Påssoppa + macka + plättar……jaaaa……det skulle bli bra….men….Emma är kräsen på sylt och den körsbärssylt jag föreslog den dög inte…(neee…hemkokt är så vaaaaaanligt, Loo)….så Emma skulle bli avsläppt och vi skulle välja sylt tillsammans………att Emma är lika ambivalent som min Mr Pixel….det kan jag skriva under på…och besviket insåg hon…. ”men…det e ju inget provsmak Loo—-det är det på vårt Ica!” Efter att jag beskrivit syltsmakerna, à la en vinskribent, i lyriska toner så föll hon för nallesylt, Björnbärssylten som smakar ”som en kyssning av mitt Bauerställe, men ännu ännu godare”…med den i handen traskade vi till bilen och for hem. I bilen kom jag ju på……åååå hemska tanke…Emma äter ju inte hallonsylt för alla kärnorna….hur ska detta gå?? Så jag sa inget…hoppades bara på att det skulle fixa sig…! Så det blev gräddning av plättar och soppa med macka med osthål….alltså det säger sig ju själv
vad det är….osthål…trasig ost… ”sån som har hål där mössen bor….jaaaa tittar man i hålen så ser man musäggen….sånt kan man bara inte äta Loo!!! ” Hela sommaren på landet har vi hört om detta , till leda. Nu sväljer Emma mushålen med hull och hår ….jag säger ” men då Emma… Du äter ju mushål?” ”Vad då da Loo, finns väl inga möss 3 trappor upp utan hiss, men på landet finns dom!” Så sant så sant…verkligen ett logiskt tänkande! Och Nallesylten då…jaaa..den slukades med kärnor och allt, och jag kommenterade inte! Efter maten diskar Emma under rinnande vatten och av nån underlig anledning så får jag köksgolvet svabbat…sen blir det datorn och lek med lite roliga bilder och en titt på Scandinavia. Emma är missnöjd, Emma min bästa kritiker!! ”Var är det sagoplats till oss, var är örnarna, var är tidningsbjörnen,” var är det , och var är det….hon går på i ullstrumporna. Örnarna placeras ut och då plötsligt så kroknar Emma….. ” får jag vila på din säng, Loo….jag har så ont i tänket ….Emma håller på att bli sjuk….några timmar senare ringer svåger och berättar om ett feberrosigt barn som slocknade omedelbart på ett raggsockskontaminerat örngott…. Hoppas det inte är nåt annat än en vanlig förkylning….krya på dig Emma!
Annonser