Så kom då åskan

….och den var både vacker och efterlängtad…..vi hörde muller länge så vi hann få in allt löst som fanns ute och bjuda över en av grannarna, åskrädd gräsänka med småbarn och reda nattläger åt dom……sånt är självklart på landet!!!!!
Sen öppnades bara himmelen och regnet forsade ner, otroligt kul att se….det bara rann av….en lång stund, marken var så torr så torr och klarade inte ta emot dom efterlängtade dropparna i början! Skillnaden i temperatur gjorde att det ångade om marken, riktigt trollskt. Och min bror säger skrattande…”detta förbannade regnandet, kan vi aldrig få en riktig sommar!”….Öppnar dörrarna ut från uterummet och dansar en galen regndans !! *S* Snabbt blev det svalare och blixtarna avlöste varandra och det mullrade obehagligt nära , vi satte oss så vi kunde följa skådespelet ute över Mälaren. Så liten man är mot vädrets makter!!
Natten blev orolig, kvalmigt fuktig och ljudlig….jag vred och vände på mig……och tyckte inte jag sovit en blund när jag mitt mellan sömn och vakenhet får en blöt puss och känner en söt andedräkt mot mitt ansikte…….Prinsen!!…tänkte jag, äntligen kommer han!!!Så jag har väntat!!!…………”Pappa säger det är synd om dig Loo”…säger en klar flickröst….Loo sneglar mot klockradion utan att visa sig vaken….04.53!!!!………”för du har inga barn att läsa sagor för, Loo….så pappa sa att jag skulle göra dig glad nu” fortsätter Älsklingen med lite tvekan i rösten….Loo låtsas sova…..jaaa…man kan ju chansa på att hon bara lägger sig ner och somnar om???….gosigt, tätt, tätt intill mig??
Men inte….upp i sängen hivar hon 2 sagoböcker, 1 nalle och älsklingstrasan, hon är redo för morgonens första sagostund!
04.55 inleds lördagen med sagostund i Loo’s säng….Loo försöker göra rösten maaalllaaaannndddee entonig för att söva Älsklingen, men tydligen fel strategi, lika bra att leva sig in i det….plocka fram teaterapan i sig och ge en rejäl morgonföreställning! En som hörs in till Västerås…..minst!..( i alla fall in till rummet tvärs över gången)……..”å då sa hönan…..kackel, kackel, KACKEL, KaCKel……., hjälp till att kackla nu Älsklingen……..”neeej…… för jag vill inte störa min mamma och pappa”…..så säger bara en som kallas Älsklingen av sin pappa ( och andra) och som ärvt all sin empati från mammans sida…….jo, jag skämdes lite över min hämndtanke…..men det kommer fler tillfällen!! Efter 2 sagor som Loo vägrar att ge i repris så loggar vi in i SL…..vi ska göra en sagohörna!! En som ni andra inte får tillgång till….bara om ni frågar fint och mutar oss….har vi bestämt…..(bra mutor är: glassbåt, 4-pack mums-mums, sega råttor och surisar)
Uppe i ett hörn, och nere i en grop….lite halvgömd…….. så…..där får Älsklingen fria händer…..jo….block och penna åt Loo (”måste vi ha”)…..”för det har du ju alltid med dig”….sen en bok till och Nalle….Björnes kompis…..(”han gillar sagor!”)! ”Varsin kanelbulle?”,…undar jag….”och lite kaffe till mig och choklad till den lilla Älsklingen…?”…..” Sen vill jag sitta på en rosenbädd”säger Älsklingen bestämt….oj då??? Letar….men där sviker jag, mitt inventory har inga rosenbäddar—oj vilken brist…..”kan det inte vara nåt annat än rosor?”…undrar jag hoppfullt??? Hon funderar……”bäst är rosor….för ser du min pappa, han bäddade med rosenblad åt min mamma en gång och sen gifte dom sig!”…..”jaha…..jaaaaaa (…hade jag ingen aaaaning om)….men vet du vad Älsklingen….du kan inte börja med rosenbladen, först vårblommor och sen växer man till sig, som jag….och jag har inte vuxit till rosorna ännu”….”sen sparar man bladen i en stor glaskruka och blir man osams så tar man ett blad och lägger i ett fult glas i köket, men sen när man är sams igen…. då lägger man tillbaks dom….”förklarar Älsklingen…”man gör så för att pappa minns inte alltid att dom inte är sams….han fattar inte alltid det, ser du”…., jag skrattar gott inombords, en massa avslöjas och en viss inredningsdetalj i ett sovrum får sin förklaring!
”Men du, Älsklingen, jag har en bädd av vårblommor här, ska vi ta den?? Ska du försöka själv att få den på plats??”
”Förresten rosor…senare idag kan vi plocka rosenblad och göra nåt av dom om du vill…vi kan baka en kaka och dekorera den med rosenblad? Och vi kan göra ett fint hjärta av rosor?”

Älsklingen’s koncentration är helt och hållet riktad mot laptoppen, ….jag lutar mig tillbaka och tittar på…….lite sömnigt, hjälper till med ett finger nu och då!……mmmm…lite gott var det allt att hon kom…..sabla svåger!!!
Annonser

2 responses

Kommentarer inaktiverade.