Hurra för Svealand…hurra för Götaland…

Stor dag imorgon….allmän flaggdag och arbetsledig vardag i Loovika…..vi firar ju Chandra och DonMartin’s bröllop!!

……………och hurra för potatisland som ger oss……!!!

Det alltid återkommande tomma fältet är som vanligt tillägnat alla ni som jobbar ideelt för att göra det trevligt för oss i sl……inga namn nämns men dom kan ex.vis heta AnnaBella, Petgirl, Mialinn, Ey eller nåt annat…..som sagt…namnger ingen….

April, april….en lurig månad, idag så hiskeligt kallt eller är det bara jag som är frusen?? Frusen och nysig och snorig…..då är det gott att logga in på Loovika!! Där skiner solen för det mesta och om inte annat så kan man jobba sig varm. Just nu växer det fram ett litet Provence av en svensk i Norge.…..men varför det då? Hahahaha!! varför inte?…..jo så var det…..jag fick ett hus av kära bror med kvinna……mmmm….vilka gåvor!!! :-)…..och det gav lite smak av en bit Provence. Så jag satte igång…..spelade Fia med knuff med Moster om dom övriga husen och snabbt revs stallen och grödor bytte plats, alla var förvirrade, inte minst SL som laggade som aldrig förr. Moster for världen över och importerade kryddor, stal med ett och ett annat djur och spelade till sig delar av medelhavsflottan! Primmen smälte som smör i solen, och budgeten på Loovika bräkte ilsket! ”Ni kör för hårt ”…bräkte han!……”dra åt svångremmen eller sälj mera från handelsträdgården, annars så går det åt helsike!”…..”Å nej,” sa moster…..”till Helsike ska vi inte för jag tänker öppna ny bössnis!” Moster, underbara Moster…bara du kan räkna så smart! Oj,oj,oj!! Nu har vi nya….hm…vad ska man kalla det….odlingar?….kok?…..försök??? på G i det bortre hörnet ni vet….där fyllehunden och fyllesvinen bor. mmmmmmmmm…..allt i samma tema….vi har……kom närmare så jag kan viska….vi har en egen apparat!!! *fniss*…säg inget….lova?….men vi gör MASSOR nu…….folk kommer från alla håll…från öst, väst, nord, syd……uppifrån och genom marken och handlar dunkvis!!! Och alla säger……Strömstad släng dig i väggen….dränk dig i havet…dra nåt gammalt över dig……Loovika har det bättre och billigare, med eller utan huvudvärk och helt ekologiskt!! Det är bara att välja…..och allt hemodlat!!!!
Så nu får hästarna extrafett grön klöver, Uttrarna utsökta franska ostron, Örnarna den fetaste sillen från Bahrens hav och vi……vi käkar ostar från d-lab och japanska svampar man flyger av och fortsätter köra cementblandaren och bygger ut!!
Annonser